Lunch

Onderstaand vindt u een aantal heerlijke lunchrecepten om uw dieet zo smakelijk en gevarieerd mogelijk te maken.

OMELET MET OESTERZWAMMEN
* 1 zakje omelet met fijne kruiden of omelet-bacon
* 200 gr oesterzwammen
* Zout, uigranulaat,knoflookgranulaat, olijfolie
* 1 eetlepel fijngehakte peterselie
De olie in de pan verhitten, de oesterzwammen al roerend in een pan fruiten. Knoflookgranulaat en gehakte peterselie er bij doen. Op smaak brengen met zout. De omelet oplossen zoals de gebruiksaanwijzing vermeldt. Het mengsel over de oesterzwammen in de pan doen en verder afbakken.

(De oesterzwammen kunnen ook vervangen worden door andere groenten: asperges, bloemkool, groene paprika, broccoli, prei, courgette, bladspinazie… of een combinatie van meerdere groentensoorten).

 

BOERENOMELET MET GROENTE
Ingrediënten:
* 1 zakje lignavita omelet met ui
* verse groenten naar keuze (zie lijst toegelaten groenten programmaboekje)
Snijd wat verse groenten fijn en roerbak deze in ½ el olie in een goede antiaanbakpan. Meng de inhoud van het zakje omelet met 120 ml koud water. Giet dit over de groenten en laat 5 minuten bakken. Kruid bij naar smaak.

 

GEVULDE COURGETTE
* 1 zakje omelet met fijne kruiden of omelet-bacon
* 1 courgette
* Peper, zout
Snij de courgette middendoor in de lengte, verwijder de zaadjes. Gaar beide helften in de microgolf in enkele minuten en laat uitlekken.

Het omeletpoeder oplossen zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing en het mengsel in de uitgeholde courgettehelften gieten. Kruid bij naar smaak en laat garen in de microgolf gedurende 1,5 minuten.

Serveer met 150gr gepocheerde, gestoomde of gekookte vis.

GEMENGDE SALADE MET CRACOTTES MET KRUIDENKAAS
Kies de groenten die je lekker vindt, snijd ze in handige stukjes en serveer met 4 cracottes besmeerd met smeerkaas met fijne kruiden.

Kies bijvoorbeeld: champignons, tomaten, bloemkoolroosjes, radijsjes, groene paprika, komkommer, ijbergsla, veldsla, witloof… Maak hierbij een vinaigrette van azijn, olijfolie, kruiden.

 

ASPERGESALADE
Ingrediënten (voor 2 personen):
* 200 g asperges
* zout, versgemalen peper
* ¼ theelepel tagatesse zoetstof
* 1 eetlepel citroensap
* 1 mespunt mosterd
* 2 eetlepels olijfolie
* 100 g gemengde sla
Bereidingswijze: Was de asperges, schil ze en breek of snijd het houtachtige uiteinde eraf. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout en de zoetstof in een 15-tal minuten gaar. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet en snijd ze daarna in stukjes van 2 à 3 cm. Klop in een kommetje de vinaigrette van mosterd, olie, citroensap, zout, peper. Was de sla en slinger de bladeren droog in een slacentrifuge. Verdeel de sla over 2 kleine borden en sprenkel er een beetje vinaigrette over. Schep de rest van de vinaigrette door de asperges. Verdeel de asperges over de sla en serveer direct. Heerlijk met crostini of grissini.



GEMENGDE KIPSALADE MET CRACOTTES MET KRUIDENKAAS
Meng 150 gr kippenfilet in blokjes gesneden onder de salade.

GROENTENSOEP
* 1 zakje groentesoep LIGNAVITA
* 1 kop gesneden prei (vers of diepvries)
* ¼ blokje vetarme kippenbouillon
Gaar de prei met een soeplepel water en ¼ blokje vetarme kippenbouillon in de microgolfoven. Vul een shaker met 200ml koud water en voeg de inhoud van het zakje toe. Goed shaken en de oplossing toevoegen aan de gegaarde prei. Warm gedurende 1 minuut in de microgolfoven.

 

MAÏSSOEP
* 1 zakje maïssoep
Bereid de ¨soep zoals aangegeven op de bereidingswijze.



MAÏSSOEP MET GRIJZE GARNAALTJES
Voeg grijze garnaaltjes toe nadat je de soep hebt bereid.

 

CHAMPIGNONSALADE
* 3 grote witte champignons
* 1/2 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn, 1 theelepel mosterd, peper en zout
* peterselie
* enkele blaadjes sla
De schoongemaakte champignons in dunne plakjes over de slablaadjes verdelen. Olijfolie, mosterd, azijn, peper en zout vermengen en over de champignons gieten. Bestrooien met gehakte peterselie.



CHAMPIGNONSALADE
Serveren met een gegrilde kippenfilet.

 

PAPRIKASOEP
* 1 grote of 2 kleine groene paprika’s
* 1 zakje groentenvelouté
* wat bleekselderij
* vetarm bouillonblokje
* peper, zout, kruiden
Doe de in stukken gesneden paprika en bleekselderij in een pan met een halve liter water en het bouillontablet. Laat het geheel gaar koken. Mix alles fijn en voeg het zakje groentensoep toe.

 

CHAMPIGNONROOMSOEP MET PADDENSTOELEN
* 1 zakje champignonroomsoep
* 50 gr shii-take paddenstoelen, 50 gr kastanjechampignons, 5 peultjes
* 1 eetlepel olijfolie
* versgemalen peper
Snijd de paddenstoelen en de peultjes in stukken en bak ze in de olijfolie beetgaar.
Bereid de champignonsoep.
Roer de paddenstoelen en peultjes door de warme soep. Breng op smaak met peper.

 

GROENTENMANDJE MET OLIJFOLIE
* 1/2 rode en 1/2 groene paprika
* 50 gr broccoli / 50 gr bloemkool / 50 gr courgette
* wat bladpeterselie
* 1/4 vetarm bouillonblokje
* peper, zout, kruiden
* 1 pakje grissini
Dompel de paprika’s 2 minuten onder in kokend water. Laat ze uitlekken. Schil en ontpit ze en snijd in reepjes van 1 cm. Blancheer de broccoli– en bloemkoolroosjes 3 min. in de bouillon. Laat uitlekken. Bak de groenten samen in een pan met wat olijfolie. Schik de groenten op een bord en bestrooi met de bladpeterselie.

 

GROENTENMANDJE MET OLIJFOLIE ..
Lekker met een stukje gegrilde of gepocheerde vis.