Avondeten

Onderstaand vindt u een aantal heerlijke ontbijtrecepten om uw dieet zo smakelijk en gevarieerd mogelijk te maken.

 

PUREE MET SPINAZIE
* 1 zakje aardappelmousseline
* Diepvriesbladspinazie
* Muskaatnoot
Bereidt de spinazie met Alprosojamelk en breng op smaak met muskaatnoot. Bereid de aardappelmousseline zoals voorgeschreven. Meng de spinazie erdoor. 

 

PUREE MET SPINAZIE
Vergezel bovenstaand gerecht met een lekker stukje kip of vis.

 

CHAMPIGNONSOEP
* 1 zakje champignonsoep
* 100gr verse champignons
* Peper en zout
Snij de champignons in stukjes en bak aan in een antiaanbakpan

Voeg 250 ml warm water toe aan de inhoud van 1 zakje en roer daarna tot een homogeen mengsel. Voeg de aangebakken champignons bij het mengsel en plaats 2 ½ minuten in de microgolf, goed roeren , dan opnieuw 1 minuten in de magnetron, goed roeren en 2 minuten laten rusten. Naar believen toevoeging van kruiden.

 

OMELET BACON MET GROENTEN
* 1 zakje omelet bacon
* 100gr fijngesneden groenten (courgette, groene paprika, tomaat, champignons,…)
* Peper en zout, uigranulaat
De omelet oplossen zoals de gebruiksaanwijzing vermeldt. De groentjes in een beetje vetstof garen. Het omeletmengsel erover gieten en verder afbakken.

 

PASTA MET PROVENÇAALSE GROENTEN
* 1 tomaat
* 100gr courgette
* 100gr champignons
* 100gr aubergine
* ¼ groene paprika
* peper, zout, uigranulaat, lookgranulaat,tijm, oregano, basilicum
* ½ zakje tagliatelle(50gr Lignavita)
Snij de groenten in blokjes. Meng alles en kruid naar smaak. Op een zacht vuurtje laten stoven tot de groenten gaar zijn en de saus wat ingedikt is (of enkele minuten in de magnetron).
Dompel de pasta in gezouten kokend water en laat gedurende een 10-tal minuten koken.
Serveer de pasta met de Provençaalse groenten.


PASTA MET PROVENÇAALSE GROENTEN EN KIP
Bereid de groenten op dezelfde wijze als hierboven en serveer er een gegrild kipfiletje bij.

 

OMELET BACON MET ASPERGES
* 1 zakje omelet bacon
* enkele witte asperges
* gemengde frisse sla (veldsla, rucola, komkommer)
* kruiden
De omelet bereiden zoals de gebruiksaanwijzing vermeldt. De vooraf gaargekookte asperges in de omelet wikkelen.
Serveren met een frisse gemengde sla die je op smaak brengt met een zelfgemaakte vinaigrette.

 

GAZPACHO
* 750 ml tomatensap (zonder toevoegingen)
* 200 gr verse tomaten
* 75 gr komkommer
* 1 kleine groene paprika
* 2 theelepels fijngehakte peterselie, 2 theelepels fijngehakte bieslook, 3 eetlepels azijn, 2 eetlepels olijfolie,
knoflookpoeder, 1/2 theelepel,zout,1/2 theelepel worcestersaus, versgemalen peper

Tomaten, komkommer, bleekselderij en paprika in kleine stukjes snijden. Peterselie en bieslook toevoegen.
Knoflookpoeder, tomatensap, azijn, olie, peper en zout, worcestersaus mengen en toevoegen. Alles goed doorroeren en enkele uren in de koelkast laten koelen.
Lekker zomers met onze beschuiten, grissini of crostino’s.

 

ANDIJVIESTAMPPOT
* 1 zakje puree
* 150gr andijvie
* peper en zout, uigranulaat, 1/4 rood pepertje, (hot) kerriepoeder
Verwarm de oven voor op 215°. Snijd de andijvie en het rode pepertje (zonder de zaadjes) in stukken. Bak het pepertje aan in wat olijfolie, voeg het uigranulaat toe samen met de andijvie en laat zacht worden. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe de groenten in een ovenschaal. Roer wat (hot) kerriepoeder door de aardappelpuree en verdeel dit over de groenten. Doe de schaal 15 minuutjes in de oven.


ANDIJVIESTAMPPOT
Lekker met een stukje vlees, vis of kip.

 

CHILI
* 1 zakje Tex Mex
* 100gr snijbonen
* 1/4 rode peper, 1 theelepel chilipoeder, peper en zout
Snijd de snijbonen in stukken. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd in stukjes. Stoom de snijbonen en peper beetgaar. Voeg de chilipoeder en de Tex Mex toe en laat 5 à 10 minuten doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.



CHILI
Bak 100 gr kipreepjes in 1 eetlepel olijfolie en voeg toe.

 

WINTERMINESTRONE MET CANTHARELLEN
* 1 zakje pasta natuur
* 50gr sperziebonen / 1 takje bleekselderij / 100gr courgette / 1 tomaat / 50gr cantharellen
* peper, zout, knoflookgranulaat,1 kruidentuiltje (tijm,peterselie,laurier), 1/4 blokje magere kippenbouillon
De groenten in dobbelsteentjes snijden en samen met het kruidentuiltje, bouillonblokje in een kookpot doen. Water bijvoegen tot de groenten onderstaan. Kruiden met peper en zout, aan de kook brengen en laten garen. Ondertussen de pasta koken zoals voorzien en daarna nog even laten meekoken met de groenten.
Maak de cantharellen schoon en bak ze in een pan met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Doe de soep in een diep bord, voeg de cantharellen toe en bestrooi met wat peterselie.

 

GROENE BOONTJES A LA NICOISE
* 200 g snijboontjes
* 1 tomaat
* uigranulaat en knoflookpoeder
* kruiudenbuiltje
* peper, zout, peterselie
Kook de boontjes gaar in gezouten water. Maak van de tomaat een gezeefde saus en meng met het uigranulaat, knoflookpoeder en peterselie. Voeg de kruiden toe samen met het peper en zout. Laat de saus zachtjes koken waarna ze gemixt wordt. Laat de boontjes een tijdje in deze coulis zachtjes koken. Serveer met gehakte peterselie.

 

GROENE BOONTJES A LA NICOISE
Serveer bij deze boontjesschotel een rundshamburger:
Neem 150 g mager rundsgehakt. Breng op smaak met peper, zout, uigranulaat, knoflook en fijngehakte peterselie.
Vorm er een hamburger van en bak in een antikleefpan met een weinig vetstof

 

AARDAPPELROSTI MET RATATOUILLE
Voor de ratatouille:
* 1 aubergine
* 1 courgette
* 1 groene paprika
* 4 tomaten
* lookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, tijm, peper, zout
* 2 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200° Snijd alle groenten grof en meng door elkaar, voeg de olijfolie toe en kruiden naar smaak. Laat ongeveer 45 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Voor de aardappelrösti:
* 1 zakje aardappelpuree
* 1/3 courgette in plakjes gesneden
* 2 el verse dille, fijngehakt
Fruit de courgetteplakjes in 1 el olie in een anti aanbakpan. Doe 90 ml water in een shaker, voeg dille en de inhoud van het zakje toe en shake krachtig. Giet het aardappelmengsel over de courgette in de pan en bak goudbruin.
Beleg de rösti met 3 grote lepels ratatouille.
De rest van de ratatouille kan je in porties invriezen. Heerlijk bij de lignavitapasta. Vanaf het oranje programma kan je hierbij naar keuze een stukje vis of vlees bereiden.



HARTIGE BROCCOLI CREAM SOEP
Ingrediënten: 1 zakje Lignavita kippensoep 1½ kop broccoli, gaar gekookt 250 ml water ½ theelepel knoflook poeder ½ theelepel nootmuskaat, gemalen
Pureer de broccoli en water in een blender. Meng de inhoud van het zakje soep en de kruiden in een kleine kom. Roer de gepureerde broccoli er doorheen. Zet het in de magnetron op medium hoog (70%) gedurende 1 minuut , en serveren maar.



OVENSCHOTELTJE MET BLOEMKOOL EN KIPFILET
Snij 200gr bloemkool in fijne roosjes en was ze goed. Bereidt de Lignavita aardappelpuree zoals op de verpakking maar gebruik sojamelk ipv water. Vet de glazen ovenschotel in met wat olijfolie. Gebruik hierbij bij voorkeur een penseel. Schik de bloemkool in de schotel en "overgiet" met de heerlijke aardappelpuree. Kruid het geheel af met wat zout, peper en muskaatnoot. Warm de heteluchtoven voor op 210 graden, zet de schotel in de over gedurende 5 a 8 minuten tot de aardappelpuree wat gegratineerd is en de bloemkool nog wat knapperig is. Serveer op een bord. En mals gebakken stukje kipfilet past hier heel goed bij.


KABELJAUW MET PUREE UIT DE OVEN (vanaf oranje programma)
Ingrediënten:
* 1 zakje Lignavita puree
* 150 g kabeljauw
* 50 g courgette (in blokjes)
* 50 g champignons (in schijfjes)
* 50 g tomaat (in stukjes)
* 50 g prei (in ringen)
* theelepel bieslook
* theelepel kerriepoeder
* peper, tijm
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kabeljauw op een stuk aluminiumfolie. Kruid met tijm en peper. Leg de gemengde groenten over de kabeljauw en bestrooi met bieslook en peper. Vouw het aluminiumfolie als een pakketje dicht en laat het 30' garen in de warme oven. Serveer er de bereide en met peper en muskaatnoot op smaak gebrachte proteïnepuree bij.


ZUIDERSE TEX MEX op een bedje van ijsbergsla
Ingrediënten:
* 1/2 courgette
* 1 middelgrote groene paprika, geschild met een dunschiller
* 1 kleine tomaat, ontpit en in kleine blokjes gesneden
* 1/2 kippenbouillonblokje (mager, zonder vet)
* 1 zakje lignavita tex mex . 150 ml water
* Enkele blaadjes ijsbergsla
* 1/2 a 1 el olijfolie
* 1 tl tomatenconcentraat
De paprika in fijne reepjes snijden en in de olijfolie roerbakken. De courgette fijnsnijden, bij voorkeur met een mandoline. De courgette toevoegen in de pan bij de roer gebakken paprika alsook het tomatenconcentraat. Enkele minuten laten garen. Het halve kippenbouillonblokje verkruimelen over het gerecht. Even roeren. De inhoud van het zakje lignavita tex mex toevoegen, alsook het water. Even roeren met een houten lepel en op een laag vuurtje 5 minuten laten garen. Ongeveer 2 minuutjes voor u de pan van het vuurtje neemt de tomaat toevoegen. Nog 2 minuutjes laten garen. Intussen de sla in fijne reepjes snijden en als bodem schikken in een diep bord of een kom. Het warme pan gerecht erover scheppen.




MAALTIJDSOEP MET PASTA
Ingrediënten:
-1 zakje Lignavita pasta natuur -1/2 l vetarme bouillon -1 preistengel dun gesneden -1 stengel bleekselderij dun gesneden -75 gr courgette in dunne plakjes -enkele sperziebonen -150gr verse spinazie -wat verse fijngesnipperde peterselie -knoflookpoeder -oregano -peper / zout -1 eetlepel olijfolie
Verhit de olijfolie en roerbak de prei en de bleekselderij. Kruid naar smaak met knoflookpoeder, oregano, peper en zout. Doe de bouillon, spinazie, sperziebonen en pasta erbij en breng aan de kook. Laat doorkoken tot de pasta gaar is (12-tal min.) Voeg de courgetteplakjes en de peterselie bij en laat nog even doorkoken.